Šťavnatý steak na špízu grilovaný na dřevěném uhlí

Heinz België | Recepten

Šťavnatý steak na špízu grilovaný na dřevěném uhlí
 Šťavnatý steak na špízu grilovaný na dřevěném uhlí
PRO 6 osob
Doba přípravy
15 minut plus čas na marinádu
Doba tepelné úpravy
15 minut
Tento recept zaručeně posune vaše BBQ na vyšší úroveň. Je čas naservírovat šťavnaté steaky z roštěnce, kterým pomůže vykouzlit tu nejlepší chuť štiplavá ostrá marináda, na kterou se vám budou sbíhat všechny chutě, zelenina grilovaná na dřevěném uhlí a náš výtečný kečup Heinz Tomato Ketchup. Tak do toho, nechte pracovat grilovací kleště.
SLOŽKY
METODA
SLOŽKY

1 lžíce olivového oleje plus něco navíc na pokapání 2 lžíce sójové omáčky 1 lžíce octa z červeného vína Kapka omáčky Worcestershire 1 lžíce medu 1 lžíce Dijonské hořčice

500 g steaku z roštěnce nakrájeného na kostky po 2,5 cm

Zelenina dle vaší volby, nakrájená na kousky do úst (např. výhonky chřestu, červená cibule, cuketa, papriky a žampiony)

6 špízů

Heinz Tomato Ketchup na ochucení při servírování.

Tento recept zaručeně posune vaše BBQ na vyšší úroveň. Je čas naservírovat šťavnaté steaky z roštěnce, kterým pomůže vykouzlit tu nejlepší chuť štiplavá ostrá marináda, na kterou se vám budou sbíhat všechny chutě, zelenina grilovaná na dřevěném uhlí a náš výtečný kečup Heinz Tomato Ketchup. Tak do toho, nechte pracovat grilovací kleště.
METODA
1.
V míse všechny ingredience rozmixujte spolu na marinádu, přidejte kostky hovězího a pořádně promíchejte tak, aby bylo maso dobře pokryté marinádou. Zakryjte a nechte marinovat v ledničce nejméně jednu hodinu.
2.
Jakmile máte vše připraveno na grilování, ohřejte gril nebo grilovací pánev až do stavu, kdy začne kouřit, a pokapejte připravenou zeleninu olejem. Napíchejte marinované maso na špízové jehly, střídejte maso a kousky zeleniny.
3.
Grilujte kebaby na střední teplotě po dobu 12 až 15 minut, pravidelně obracejte, nebo je připravujte až do doby, kdy získají všechny strany masa pěkně hnědou barvu a kdy je zelenina měkká.
4.
Podávejte s kečupem Heinz Tomato Ketchup a se svými oblíbenými přílohami k BBQ.