Hranolky ze sýru halloumi a česneku

Heinz België | Recepten

Hranolky ze sýru halloumi a česneku
 Hranolky ze sýru halloumi a česneku
PRO 4-6 osob
Doba přípravy
5 minut
Doba tepelné úpravy
15-20 minut
Sýrové hranolky halloumi můžete začít připravovat, jakmile je na ně vhodná doba - jsou skvělé pro namáčení do našeho světově proslulého kečupu Heinz Tomato Ketchup. Chystáte se udělat večírek? Proč tedy recept neudělat ve dvojnásobném množství a nakrmit tak přátele - je třeba upozornit, že budou tak populární, že vás požádají, abyste udělali další várku...
SLOŽKY
METODA
SLOŽKY

1 lžíce hladké mouky

1 lžička celerové soli

Špetka mletého pepře

2 stroužky česneku

2 balení sýra halloumi po 225 g, nakrájeného na kousky ve tvaru hranolků

Olivový olej, na smažení

2 lžičky nadrobno nakrájených listů koriandru

Kečup Heinz Tomato Ketchup na namáčení

Sýrové hranolky halloumi můžete začít připravovat, jakmile je na ně vhodná doba - jsou skvělé pro namáčení do našeho světově proslulého kečupu Heinz Tomato Ketchup. Chystáte se udělat večírek? Proč tedy recept neudělat ve dvojnásobném množství a nakrmit tak přátele - je třeba upozornit, že budou tak populární, že vás požádají, abyste udělali další várku...
METODA
1.
V míse smíchejte mouku a celerovou sůl s pořádnou špetkou mletého pepře, poté přidejte sýr halloumi, čímž vytvoříte hranolkům lehkou vrstvu k pokrytí.
2.
Do široké, hluboké pánve s těžkým dnem přidejte olej tak, aby vyplnil hloubku asi 1 cm. Rozdrťte česnek zadní plochou nože a přidejte ho do oleje, jemně zvyšte teplotu na 5 minut a poté česnek vyndejte. Opět trochu zvyšte teplotu a přidejte postupně pár kousků sýra halloumi, smažte po dobu 1 až 2 minut a pravidelně sýry obracejte kleštěmi, až získají zlatavou barvu a začnou být po celém povrchu křupavé. Přeneste je na kousek kuchyňské papírové utěrky a proces opakujte.
3.
Posypte hranolky nakrájeným koriandrem a podávejte s kečupem Heinz Tomato Ketchup jako dip.