Snídaňová omeleta

Heinz België | Recepten

Snídaňová omeleta
 Snídaňová omeleta
PRO 1 osobu
Doba přípravy
5 minut
Doba tepelné úpravy
10 minut
Snídaňová omeleta, rychlé, zdravé a chutné jídlo pro jednu osobu, které vás připraví na váš začínající rušný den. Pokapejte naším klasickým kečupem Heinz Tomato Ketchup a máte jídlo nabité plnou výtečnou chutí.
SLOŽKY
METODA
SLOŽKY

6 žampionů dvouvýtrusých (portobello), nakrajené na silnější plátky

3 vejce z volného chovu

trocha mléka

2 lžíce posekaných bylinek (např. pažitka a petržel)

2 hrudky másla

kečup Heinz Tomato Ketchup na ochucení

Snídaňová omeleta, rychlé, zdravé a chutné jídlo pro jednu osobu, které vás připraví na váš začínající rušný den. Pokapejte naším klasickým kečupem Heinz Tomato Ketchup a máte jídlo nabité plnou výtečnou chutí.
METODA
1.
Zapněte středně velkou teflonovou pánev na střední teplotu a přidejte polovinu připraveného másla. Jakmile se máslo rozpálí a prská, přidejte houby a okořeňte špetkou soli a dobrou špetkou mletého pepře. Osmažte dozlatova a vyjměte z pánve.
2.
Vyšlehejte vejce, mléko a půlku nasekaných bylinek v hlubší nádobě.
3.
V pánvi rozehřejte zbytek másla. Jakmile se roztaví a začne prskat, nalijte do pánve našlehanou směs s vejci a pánev nakloňte tak, abyste vejce rovnoměrně rozprostřeli po celé ploše. Nechte pár sekund připravovat, až vejce začnou vypadat jako hotová a bublat.
4.
Používejte stěrku na posunutí okrajů vajec do středu, nahněte pánev tak, aby se vejce znovu přesunula na okraje. Posypte vejce zbývajícími bylinkami a hotovými žampiony, zatímco jsou vajíčka uprostřed ještě lehce a jemně tekutá.
5.
Odstavte pánev z varné desky. Zbytkové teplo omeletu dovaří. Složte omeletu vejpůl a dejte ji na teplý talíř. Podávejte hned, jakmile ji pokapete kečupem Heinz Tomato Ketchup.