Mini masové kuličky

Heinz België | Recepten

Mini masové kuličky
 Mini masové kuličky
Celkem 24
Doba přípravy
15 minut
Doba tepelné úpravy
20-25 minut
Tyto lepkavé, mini masové kuličky vytvářejí dokonalou rovnováhu mezi sladkou a pikantní lahůdkou. Podělte se o ně s přáteli nebo podávejte jako vynikající předkrm - vaše jméno se zapíše do historie večírků!
SLOŽKY
METODA
SLOŽKY

300 g mletého vepřového

30 g měkké strouhanky

Malá červená cibule, nakrájená najemno

Střední vejce, lehce našlehané

2 lžíce strouhaného parmezánu

Slunečnicový olej

1 lžíce nasekané petrželové nati plus něco navíc k posypání

5 lžic kečupu Heinz Tomato Ketchup

1 stroužek česneku, drceného

2 lžičky uzené papriky

1 lžíce šery octa

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce másla

1 lžíce měkkého hnědého cukru


24 napichovátek na tepelnou úpravu

Tyto lepkavé, mini masové kuličky vytvářejí dokonalou rovnováhu mezi sladkou a pikantní lahůdkou. Podělte se o ně s přáteli nebo podávejte jako vynikající předkrm - vaše jméno se zapíše do historie večírků!
METODA
1.
Jakmile jsou hotové k podávání, napíchněte každou napichovátkem a pPředehřejte troubu na 190C/170C s prouděním vzduchu.
2.
V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, petržel, cibuli a parmezán, přidejte dostatek vajec, abyste vytvořili pevnou směs.
3.
Namočte si ruce a vytvořte ze směsi s pomocí vrchovatě naplněné lžíce 24 kuliček, tyto pak postupně ukládejte na linkovaný pečící papír.
4.
Pokapejte masové kuličky olejem a pečte v troubě 15 minut nebo do doby, až budou hotové a začnou hnědnout. V polovině času je obraťte.
5.
Zatímco se připravují masové kuličky, udělejte polevu. Dejte všechny ingredience na malou pánev, přiveďte do mírného varu a pravidelně je míchejte. Připravujte asi 5 minut, než se začne směs zahušťovat a začne se lesknout.
6.

Nalijte polovinu polevy na masové kuličky a poválejte je v ní, aby se zajistilo rovnoměrné pokrytí. Potom je na 5 minut vraťte do trouby.

řeneste je postupně do servírovací mísy, posypte petrželovou natí a podávejte je se zbytkem kečupové polevy.