Šakšuka

Šakšuka
 Šakšuka
PRO 4 osoby
Doba přípravy
15 minut
Doba tepelné úpravy
25-30 minut
Osvěžte si svoji svačinu nebo pozdní snídaně tímto výtečným jídlem z pečených fazolí pod názvem Šakšuka. Toto populární jídlo z Blízkého východu obsahuje hustou štiplavou rajčatovou omáčku s našimi fazolemi Heinz Beanz bohatými na proteiny a s vejci ve stylu „volské oko“ - skvělé na namáčení toustového chleba.
SLOŽKY
METODA
SLOŽKY

1 lžíce olivového oleje

1 červená cibule, oloupaná a jemně nakrájená

1 stroužek česneku, oloupaný a drcený

1 žlutá paprika po odstranění semínek a nakrájená na proužky

1 lžíce sladké uzené papriky

1 konzerva rajčátek cherry

1 konzerva (415 g) fazolí Heinz Baked Beanz

4 velká vejce z volného chovu

1 lžička sušených vloček chilli

Malá hrst najemno nakrájené petrželové nati

Toustový chléb pro servírování

Osvěžte si svoji svačinu nebo pozdní snídaně tímto výtečným jídlem z pečených fazolí pod názvem Šakšuka. Toto populární jídlo z Blízkého východu obsahuje hustou štiplavou rajčatovou omáčku s našimi fazolemi Heinz Beanz bohatými na proteiny a s vejci ve stylu „volské oko“ - skvělé na namáčení toustového chleba.
METODA
1.
Nalijte olej do velké pánve na smažení a přidejte cibuli a česnek. Smažte do začátku měknutí, poté přidejte nakrájenou papriku a sušenou papriku. Smažte dalších 5 minut.
2.
Vyklopte do pánve rajčátka z konzervy a pečené fazole, všechno dobře promíchejte a nechte dusit na střední stupeň po dobu 10 minut a příležitostně zamíchejte.
3.
Vypouklou stranou lžíce udělejte v omáčce čtyři malé jamky. Rozbijte vejce do sklenice a opatrně ho vyklopte do každé jamky. Povařte na mírné teplotě ještě několik minut tak, aby bílky byly právě hotové a žloutky vypadaly ještě tekuté. Posypte petrželovými listy a vločkami chilli papriček.
4.
Podávejte s toustovým chlebem.